לקבוצות אונליין| לתמיכה בתובנה

סלטים

סלט חסה/חסה ומלפפונים

מצרכים:

2 ארגזי חסה ערבית

100 גרם גרעיני חמניה

(4 ק"ג מלפפונים לסלט השני)

אופן ההכנה:

1 לשטוף את החסה היטב: להפריד את העלים ולהשרות את החסה במשך 15 דקות בכיור מלא מים עם טיפה חומץ ומלח גס. להוציא את החסה ולתלות על מתקן ייבוש או לנער עד לייבוש.

2 לקרוע את החסה לגזרים (בידיים ולא בסכין).

3 לקלות את זרעי החמניה במחבת עם טיפה מעט מלח ולהוסיף לחסה יחד עם הרוטב.

4 לסלט עם המלפפונים יש לפרוס את המלפפונים או לחתוך לקוביות ולהוסיף לחסות.

5 רטבים :

את הרטבים מגישים לצד הירקות או מעורבב בתוך הסלט.

אפשר לבחור ולגוון בין האפשרויות השונות.

אפשר להכין רטבים ליומיים מראש ולשמור במקרר בתוך קנקנים.

1. קעריות עם : שמן זית, מיץ לימון, חומץ בלסמי, מלח פלפל

2. להכין רוטב משלושת רבעי שמן זית, רבע מיץ לימון, מעט חרדל (דיז'ון בלי גרגרים, בורנייר) או דבש או רוטב סויה (מסוג קיקומן)

3. רוטב יוגורט: יוגורט,מעט מיונז (עדיף מסוג הלמנז) מעט מלח, מעט שמן זית.

4. רוטב סויה, סוכר חום, חרדל, לימון.

 

ראיטה

מצרכים:

8 ק"ג יוגורט.

5 ק"ג מלפפון.

5 צרורות כוסברה

אופן ההכנה:

1 לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה גדולה.

2 לקצוץ כוסברה להגיש לצד הראיטה.

 

סלט סלק

מצרכים:

13 ק"ג סלק

אופן ההכנה:

1 מומלץ לבשל את הסלק בארוחת הערב של היום הקודם או בארוחת הבוקר של אותו יום, הוא זקוק לבישול ארוך, לזמן להתקרר, ולתשומת לב אוהבת.

2 לאחר הקירור יש לקלף את הסלק ולחתוך אותו לפרוסות/קוביות קטנות.

3 לתבל במלח, פלפל, פטרוזיליה, לימון, שמן זית וקצת כמון טחון.

 

סלט כרוב

מצרכים:

10 כרובים, 100 גרם גרעיני חמניות.

אופן ההכנה:

1 חותכים כרוב לפרוסות

2 מתבלים במעט שמן ולימון.

3 מוסיפים את גרעיני החמנייה.

 

סלט גזר חי

מצרכים:

7 ק"ג גזר

מעט מים ממרק הפירות.

צימוקים

1ק"ג לימונים

אופן ההכנה:

1 מגרדים את הגזר לקערה גדולה.

2 מוסיפים את מי הפירות, צימוקים ומיץ לימון ומערבבים.

 

סלט כרוב סיני עם זרעי שומשום

מצרכים:

10 כרובים

250 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1 חותכים כרוב לפרוסות

2 מתבלים במעט שמן ולימון

3 קולים שומשום במחבת ללא שמן.

4 בוזקים שומשום קלוי על הכרוב.

 

טבולה

מצרכים:

3 ק"ג בורגול, 2 ק"ג עגבניות, 2.5 כוסות מיץ לימון, 1.5 כוסות שמן זית, צרור פטרוזיליה, 2 צרורות נענע

אופן ההכנה:

1 לבשל את הבורגול כפי שמוסבר בסעיף "דגנים".

2 להוסיף את שאר המצרכים ולערבב.

3 להגיש קר.

 

סלט עגבניות

מצרכים:

8 ק"ג עגבניות, 2 צרורות פטרוזיליה, 2 צרורות נענע, צרור בזיליקום, גרידה מ-12 לימונים.

לרוטב – מיץ לימון, שמן זית, חרדל, מלח, פלפל, מעט שום.

אופן ההכנה:

1 לפרוס עגבניות.

2 לשטוף פטרוזיליה, נענע ובזיליקום ולייבש היטב בניעור ולקצוץ דק דק .

3 להוסיף עשבים לעגבניות ולתבל במלח ופלפל.

4 לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולהגיש בקערה נפרדת.

 

סלט תפוחי אדמה

מצרכים:

15 ק"ג תפו"א, 2 צרורות בזיליקום

אופן ההכנה:

חשוב – להכין ערב לפני בכדי שהטעמים ייספגו.

1 לבשל תפוחי אדמה.

2 לחתוך לקוביות ולערבב עם ארבע כפות גרגירי חרדל קלויים, כוס חומץ, כוס שמן זית, כוס שמן סויה, ארבע כפות מלח, כף פלפל שחור גס ובזיליקום קצוץ.

 

טחינה

1 מערבבים (אפשר במעבד מזון) על כל כוס טחינה: כוס מים, רבע-חצי כוס לימון.

2 אפשר להוסיף: פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל, כמון/סומק.

3 להכין טחינה ללא שום, ולשיקול דעתך האם להכין בנוסף טחינה עם שום.

4 אפשר להכין טחינה ירוקה: קוצצים במעבד מזון חצי צרור פטרוזיליה עד לקבלת מי פטרוזיליה. אפשר להוסיף את הלימון כדי להקל על קיצוץ הפטרוזיליה. מוסיפים כוס טחינה ומים לפי הצורך.