מתכונים שונים

ריבה ביתית

  • 4 ארגזים פירות העונה.
  • 15 ק"ג סוכר.

לבשל יחד בסיר יחד עם 2 מקלות קינמון כשעתיים, או עד שנעלם הקצף הלבן ויש רק בועות שקופות.

 

קטניות מונבטות

ניתן להנביט מאש או עדשים ולהגיש כתוספת לסלט או לתבשילים. מאוד בריא ומאוד טעים.

אופן ההכנה: יש להשרות את הקטניה במשך 8 שעות, לסנן את המים, להניח במסננת או על מגש ולכסות במגבת. להרטיב כל כמה שעות. תוך יממה אמורים הקטניות לנבוט.

להגיש עם מעט מלח ולימון.

 

כדור אנרגיה (תמרים)

מצרכים:

  • 5 ק"ג תמרים בואקום
  • 500 גרם שומשום
  • 500 גרם קוקוס
  • קוואקר (לא חובה)
  • ביסקוויטים מרוסקים (לא חובה)
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים (אפשר גם תפוזים)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהקוקוס יחד בקערה גדולה.
  2. מגלגלים את העיסה לכדורים קטנים.
  3. מגלגלים את הכדורים בתוך הקוקוס לציפוי.

צ'אי

מצרכים:

  • 5 ליטר מים
  • 5 ליטר חלב
  • 20 שקיות תה שחור
  • 5 מקלות קינמון
  • 50 גרם תרמילי הל
  • 20 גרם ציפורן שלם
  • חצי שורש גינג'ר קלוף וקצוץ
  • מעט פלפל שחור שלם
  • סוכר לפי טעם

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את המים
  2. מוסיפים את שקיות התה
  3. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים
  5. להוסיף סוכר לפי טעם

מרק פירות

שוטפים ומגלענים את התפוחים, לא צריך לקלף. חותכים לרבעים. אפשר לחתוך את התאנים והמשמשים ולגלען את השזיפים.

בסיר הכי גדול שמים: שליש פרות ושני שליש מים. מוסיפים 10 מקלות קינמון, 10 תרמילי הל , 4 חתיכות ציפורן, ענף מרווה או ענף רוזמרין. מכסים ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש וממשיכים לבשל מכוסה על אש נמוכה לפחות 4 שעות. מדי פעם לבדוק שגובה האש מתאים ושהנוזל ממשיך לרתוח רתיחה מאד עדינה,להוסיף מים עם יש צורך.